Porsche Touring 2023 – Nok en suksess!

Porsche Touring 2023, Elvebyen Drammen
19. august 09.30 – 16.00

Vestre Viken Sportsvognklubb (Porsche Club Norge avd. Vestre Viken) fikk sitt grunnlag for etablering under Elvefestivalen i 2022. Etter klubbens etablering ble det raskt avklart at «Porsche Touring» burde bli et fast årlig arrangement.

Selv om kjøreruten ble planlagt tilsvarende fjoråret med grupperinger rundt Hurumlandet, ble det dog noen endringer grunnet Elvefestivalens kommersielle avtaler sentralt i Drammen.

Årets oppmøtested ble Spiraltoppen, noe etter sigende var en opplevelse i seg selv for noen og enhver. Etter registrering, gruppeinndeling og utlevering av klistremerker ved innkjøringsporten ble deltagerne en etter en sendt opp den 1650 meter lange tunnelen med et stigningsforhold på 10 prosent der den slynger seg opp seks og en halv gang og hvert slyng har en diameter på 70 meter.

For ordens skyld; Gruppeinndelingene (rød, hvit og blå) skyldes begrenset plass ved enkelte innlagte pausesteder og deltagerne velger selv hvilken gruppe de vil følge.

Klokken 10-blank var det avreise for alle de tre gruppene i samlet rekke ned samme tunnelsløyfe til en umiskjennelig god Porschelyd, gjennom Drammen bysentrum, over Gulhaug og utover i retning Hyggen og vestsiden av Hurumlandet.

Rød gruppe tok en avstikker ned til intime og koselige Holmsbu. Hvit gruppe besøkte perlen Villa Malla og blå gruppe hadde sin stopp i flotte Sætre havn. Alle gruppene ble så samlet igjen i Åros på Hurumlandets østside før en imponerende rekke på 52 biler igjen passerte Drammen sentrum og opp til klubbens lokaler i Solbergelva. Drøye 3 timer på fantastiske veier skulle så fordøyes sammen med grillmat, sosialt samvær og litt «dekksparking». At været var grått denne dagen satte ingen demper på humøret.

«Opplevelser er alltid best sammen med andre» er et av klubbens gjentagende fraser, og en meget god beskrivelse av årets Porsche Touring. Håper å se akkurat deg neste år 😊

 

Tekst: Pål H. Rosenvinge
Bilder: Marianne Mathisen, Hans-Petter Tanum, Wictor S. Madsen og Pål H. Rosenvinge