INNFØRING I BILPLEIE HOS NORSK PROL / MEGUIAR´S

Noen bruker bilen daglig – hele året, og noen tar frem «pryden» kun på solfylte sommerdager. Som bilentusiaster er kjøretøyets visuelle fremtoning noen ganger vel så viktig som kjøreegenskapene. Ripefritt med clay, rubb, polering og kanskje keramisk coating? Hva er riktig for min bil? Maskin eller manuelt håndarbeid? Slitsomt, eller kan jobben gjøres enklere? Spørsmålene er gjerne mange. Akkurat derfor tok vi kontakt med de absolutt beste i sitt fag – Norsk Prol AS – med ønske om å lære litt om hva vi ikke burde gjøre, og mer om hva vi absolutt burde tenke på.

Med åpne armer tok kursleder og bilpleiespesialist Eric Brown imot 13 av våre påmeldte medlemmer denne tirsdag kvelden. Det ble servert mindre nødvendigheter som kaffe, brus og småkaker – vel akkompagnert av entusiasme, innlevelse og fagkunnskap langt over de flestes fatteevne. Klubbmedlemmene fikk første drøye timen en grundig teoretisk gjennomgang av arbeidsmetoder, utfyllende informasjon om produktspekteret fra Meguiar´s, valg av pads, maskiner, lys og bruk av luft. Så var det tid for en minst like viktig del – Det praktiske. Og… Som seg hør og bør i en slik sammenheng hadde selvfølgelig klubbens leder (ikke motvillig) stilt sin bil til disposisjon og mer enn en ripe og flere skjolder ble uanstrengt fjernet en etter en. Forskjellige metoder og produkter ble vist «in motion» og alle var aktivt med å vurderte arbeid og resultater.

Kan vanskelig se at alle ble guruer på en kveld, men forhåpentligvis blitt litt klokere når hver og en av oss skal tilbringe kveldene i egen garasje.

Til orientering vil klubben etter beste evne få på plass en særavtale med Norsk Prol AS – Stay tuned!

Tekst/Foto: Pål H. Rosenvinge