Drive-Out «Labro-museene» Kongsberg

PCN avd. Vestre Viken inviterte til «Drive-Out Labro-museene 24.juni»

Deltagerlisten var «slunken» gjennom Cardskipper en uke før planlagt Drive-Out til Labro-museene skulle gjennomføres lørdag 24. juni. Det virker som «alt» går litt tregt i disse dager, men med iherdig markedsføring siste dagene før arrangementet viste seg effektfullt.

Været ble så bra at undertegnede lot 911´n stå og dro «Dorris» – en 1989, 944 S2 – ut av garasjen for anledningen. Stråhatten fra siste besøk på Tax-Free Gardermoen ble blåst støv av og tredd godt ned over gråluggen. Kallenavnet har for øvrig bilen fått av kona i huset. En kort stopp på klubbhuset etter noen PCN beachflagg, et par gule vester og radio-settene. Klar for tur!

Fremmøte på Cirkle K Kjellstad i Lier viste seg å være en god plan, med god og oversiktlig plass til alle som kom. 19 biler møtte ved startpunktet og veien gikk via Bangeløkka og utover langs Drammensfjorden mot Svelvik Fergekai. Videre kjørte vi gjennom Svelvik sentrum til stor glede for lokalbefolkningen og sydover forbi Berger. Rekken passerte Sande noen minutter før skjema og tok en «ventepause» i bakkene ved E18 Hanekleiva. Flere hadde nå koblet seg på underveis. Fra sjøkant og idyll ventet kupert terreng og ikke minst svingete veier i skogkledde områder. Selv lå jeg bakerst og nøt synet av en perlerad som ålte seg som en slange gjennom både Sundbyfoss og Hvittingfoss. Vel fremme etter siste strekke på Rv 40 geleidet klubbens egen «kunnskapsminister på Labro», Thomas Zandjani, bilene inn på nyklipt grønt gress. Her stod det nå 27 nyvaskede Porscher og 36 smilende deltagere fra hele østlandet i en fantastisk ramme rundt hvitmalte benker og historiske bygg. Lykke! Alle som hadde lyst fikk muligheten til en guidet omvisning på Labro-museene, og de var det mange av.

Tidsskjemaet ble holdt sånn noenlunde. Annonsert grilling måtte beklageligvis avlyses på grunn av regionale bestemmelser. Fylt opp av pølser som alternativ, brus, kaffe og is gikk tok vi «gamleveien» fra Kongsberg via Darbu og Fiskum inn mot Hokksund. Hokksund sentrum med alle sine rundkjøringer gav noen utfordringer og vi la inn en ekstra samling på Lerberg før veien gikk videre nordover.

Noen hadde andre «viktigere» gjøremål denne lørdag ettermiddagen (synd for dem), mens majoriteten fortsatte på smale veier gjennom Åmot og Geithus opp til Vikersund. Derifra tok kortesjen veien retning øst langs syd-delen av Tyrifjorden og gjennom Sylling før siste etappe ned til turens endepunkt på Heggtoppen ved Lierbyen.

Det er rett og slett en utrolig deilig følelse å se hvor mye glede en slik felles opplevelse gir alle de fremmøtte. Nye medlemmer fikk vi også underveis. Og, med det til grunn – er det forhåpentligvis ikke lenge til neste rundtur hvor hen den måtte gå, og kanskje du da er med neste gang. Kjør pent – Så ses vi!

 

Tekst: Pål H. Rosenvinge
Bilder: Wictor S. Madsen /Pål H. Rosenvinge